събота, 1 октомври 2016 г.

8 привички на щастливите хора


Никой не става щастлив случайно. Щастието е житейска позиция, над която трябва да се работи, а след това тя работи за нас. Изградете следните 8 навика, и те ще Ви помогнат да се чувствате щастливо и да преодолявате трудностите много по-лесно.
1. Не се тревожете за това, което другите мислят за вас. Щастливите хора не позволяват негативно мислещи хора да влияят върху тяхното самочувствие.
2. Винаги се концентрирайте върху положителното. Гледайте на лошите ситуации като на опит.
3. Бъдете винаги дружелюбни и благодарни. Щастливите хора не се интересуват от това, как изглеждате или от къде идвате. Всичко, което им е нужно – това е още един човек, с който да се смеят и да бъдат щастливи.
4. Бъдете положителни и се усмихвайте по-често. Усмивката е една от основните характеристики на щастливите хора. „Ние не се смеем, защото сме щастливи – ние сме щастливи, защото се смеем” – Уилям Джеймс.
5. Знайте, че не всичко в този свят е съвършено. Трудно ще преборим перфекциониста в себе си, но е необходимо. Щастливите хора знаят как да контролират стремежа си към съвършенство.
6. Живейте в настоящето. „Преживях много ужасни неща през живота си, някои от които всъщност не се случиха” - Марк Твен.
7. Допринасяйте за света около вас. Затова не са необходими подвизи. Понякога е достатъчно да се помогне на приятел, усмивка, комплимент.
8. Продължете да учите. Щастливите хора са любопитни и нетърпеливи да научат нови неща за света и хората. Винаги има нещо, което ние не знаем. Интересът към живота дава енергия, има положителен ефект върху ума и прави дните по-наситени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар